Zoeken
  • vleugjeeef

Handmade in Holland


Zoals jullie weten kocht ik nieuwe stoelen. Helaas pasten ze niet onder mijn toch wel grote tafel. Dus er moest een andere komen en dat kwam mij niet eens zo slecht uit. Eigenlijk vond ik de tafel die we hadden net te breed voor de ruimte.


Dit was de perfecte reden om een nieuwe aan te schaffen. Ik ging wat rond kijken. Ik wilde bepaalde maten in een mooie kleur eiken met een verjongd blad. En het onderstel moest van staal zijn maar niet te opzichtig. Niet te krijgen in winkels en dus ging ik voor een tafel op maat. Overal vroeg ik dezelfde maten maar ik schrok me kapot van de prijzen en levertijden. En dit meisje die geen geduld heeft en geen budget die tot aan de hemel rijkt, kwam daarom al snel terecht bij meubelfabriek Van Ambt in Amersfoort. Handmade in Holland en ze produceren bijna alles zelf in hun fabriek.


Boomstamtafel met gave leren stoelen. Ook van van Ambt


In eerste instantie zag ik daar de perfecte stalen tafelpoot: de trailerflens. Niet te massief en met dit onderstel kon ik elke stoel kwijt bij de tafel en zelfs 8 stoelen plaatsen. En de leuke mannen van Van Ambt reageerden heel snel op mijn vragen via de mail. Via hun andere site Eikentafels Enzo gaf ik mijn gewenste maten, kleur en afwerking door voor het blad . Eigenlijk was alles mogelijk wat ik vroeg en was niets ze teveel. En dan ook nog met een levertijd van 2 à 3 weken. Dat was kat in het bakkie voor Eef!


Mijn nieuwe pronkstuk in de kamer


Voor de bladen maken ze gebruik van Europees eiken en ze deze wordt met de grootste zorg gedroogd. Dit proces duurt ongeveer 6 maanden. De diktes van de bladen variëren van 4 tot 5,5 cm .

Zelf koos ik voor een massief eiken balkenblad met verjongde rand bewerkt met olie in de kleur Smoke. Maar je kunt hem ook laten lakken of voor andere kleuren kiezen. En wat dacht je van een extra stoer uiterlijk door te kiezen voor een geborsteld blad?


Ik liet de noesten van het rustieke blad niet vullen en koos voor de kleur smoke

Het verjongde blad geeft de stoere tafel een verfijnde uitstraling


Zo blij en tevreden met mijn nieuwe tafel, zoveel keuzes voor mooie prijzen. De winkel en fabriek liggen in Amersfoort, maar dit Limburgse meisje heeft alles via internet gedaan en dat ging top. Hij werd geleverd en geplaatst. Maar als ik in de buurt ben van Amersfoort dan neem ik zeker een kijkje om te zien wat ze allemaal hebben en hoe het proces gaat, Wie weet wat dan nog blijft plakken....want manlief droomt nog steeds van een Bastard en ik vind zo'n prachtige BBQ tafel ook wel mooi voor in de tuin ;)Een aantal van de bladen die ze op voorraad hebben staan. Meer dan 100 altijd op voorraad, Dus snel geleverd en geen ellenlange levertijden


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven