top of page
Zoeken
  • vleugjeeef

I don't sing in the shower....I freakin' perform!

Dat zingen laat ik achterwege, maar dat 'performen' gaat me goed af.

Ik zag het helemaal voor me; een huis met een prachtige badkamer. Niet dat de onze nu slecht was, maar hij was klein en standaard. De sluitpost van onze verbouwing in het vorige huis. Precies 4m2 groot.

Bij de bezichtiging van ons nieuwe huis viel het me direct op; weer een kleine badkamer. Om precies te zijn 4.12M2 groot. Of klein. Het is maar hoe je het bekijkt.



Zo troffen wij onze nieuwe badkamer aan


Met 4 slaapkamers was er een mogelijkheid om van 1 slaapkamer een badkamer te maken, maar de keuze tussen een badkamer van 4M2 of een kantoor of inloopkast van 4M2 was snel gemaakt. Alles heeft voordelen. We waren het al gewend, op de oude badkamer paste ook alles wat we nodig hadden en zo ging het niet teveel kosten en last but not least: een badkamer van 4M2 is zo gepoetst.

Dus terwijl de heren alles sloopte, zocht ik naar de benodigdheden en startte de puzzel om het zo efficiënt mogelijk in te richten.



We besloten tot op de metselstenen alles te verwijderen wat mooie foto's opleverden ;-)


Ik was er al snel uit. Gouden kranen en het liefst inbouw. De mooiste vond ik bij Brauerkranen. Om precies te zijn kozen wij voor de Goldedition. Maar ze hebben ook andere collecties zoals Gunmetal of bijvoorbeeld de Carving serie.

Het had trouwens nog wat overredingskracht van mij nodig om Richard zover te krijgen om voor de gouden kranen te gaan. Hij was bang dat de coating zou loslaten. Maar gelukkig hebben de kranen van Brauer een PVD coating. Deze duurzame afwerking zorgt ervoor dat de coating eigenlijk ingebrand in het RVS is waardoor deze er niet af kan gaan. Voor meer inspiratie kun je eventueel de inspiratiebrochure downloaden.


De mooie inbouwkranen van Brauer in de Goldedition


En toen de indeling; hoe krijgen we alles erop en blijft het zo ruimtelijk mogelijk?

Ten eerste kozen we voor een inloopdouche zonder deur. Eigenlijk hebben we gewoon alleen een glazen wand. Ook met de mooie gouden afwerking. We hebben het wel zo gemaakt dat er eventueel een glazen deur in zou kunnen als het toch wenselijk is, maar zelfs nu we nog geen verwarming hebben op de badkamer is er geen kou of tocht als we onder de douche staan. Wel is het de bedoeling om een infrarood verwarming of elektrische verwarming naast het meubel te plaatsen en dan zou het direct de warmte naar de douche stralen. Ik denk dus niet dat de deur er ooit gaat komen. Zo blijft het ruimtelijk en goed te onderhouden. En dit is natuurlijk ook een budget tip!


De glazen wand met gouden afwerking van Brauer


Ook bespaarden we ruimte door te kiezen voor alleen een wastafelmeubel. De voorraad staat in een kast op de slaapkamer en ik vul 1 keer in de week alles bij. De shampoo en conditioner staan mooi te pronken in de gouden nissen( ook van Brauer) en zo blijft het ook netjes en ruimtelijk.



Ook een goede budgettip: alleen de natte gedeeltes betegelen. Ik zeg altijd zo; Als je geen mens of dier gaat slachten op de badkamer, hoeft het ook niet op een slagerij te lijken. Denk daarbij wel aan de afzuiging. Wij hebben automatische afzuiging met sensor. Als het te vochtig is op de badkamer gaat hij automatisch aan en stopt pas als het weer goed is. Ik wil zelfs verklappen dat ik geen speciale coating op de muren heb. Gewoon afwasbare verf geschikt voor vochtige ruimtes. Dit heeft er in de vorige badkamer al voor gezorgd dat er na 6 jaar geen schimmelplek was te zien en het scheelt natuurlijk gigantisch in de kosten.





Nog meer tips:

- Betegel eerst de badkamer en laat de plinten zetten. Laat daarna pas de muren stucen. Dat scheelt lagen stof, haarlak en wat nog meer op de bovenkant van de plinten, gewoon omdat het er niet is. Tevens hoef je dan geen speciale plinten te kopen, maar kunnen deze gemaakt worden van de tegels die je gebruikt. Scheelt poetswerk en hoge kosten!


De plinten in het stukwerk laten zetten


- Maak van je badkamer poetsen een wekelijks iets. Plan een vaste dag en houdt het bij. Dan hoef je nooit te schrobben en is het zo gedaan. Helemaal als je een kleine badkamer hebt. Ik spendeer wekelijks ongeveer 15 minuten daaraan, mede ook dankzij het niet hebben van losse plinten en deurtjes met rubbers en dergelijke.


- Als je alleen de natte gedeeltes laat betegelen is het ook mogelijk om te gaan voor restanten van tegels omdat je maar een paar vierkante meter nodig hebt. In deze badkamer zitten relatief dure tegels, maar in onze vorige badkamer hadden we tegels uit een outlet en waren we voor de hele badkamer €300 daarvoor kwijt.


De oude badkamer


Dat zingen in de badkamer doe ik dus niet, alhoewel de akoestiek geweldig zou zijn. "Performen" voor de spiegel maak ik me wel schuldig aan.....soms dan.















158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page