top of page
Zoeken
  • vleugjeeef

Van washok naar inspirerende werkruimteToen ik in april startte met mijn bedrijf, maakte ik mee wat velen meemaken sinds de corona crisis: thuiswerken.

Ik zette mijn laptop vrolijk op de eetkamer tafel, rolde de ladekast met stalen en dergelijke naar de woonkamer en ging aan het werk. Toen ik klaar was met werken ruimde ik alles netjes op.

Zo ging het althans in het begin. Al snel kwam de klad erin qua opruimen. Ik besloot het nog een dagje te laten liggen want ik had alles toch weer nodig de volgende dag. En zo veranderde mijn mooie eettafel naar werkplek, mijn eetkamerstoel naar bureaustoel en mijn accessoires naar het kookeiland.


Niet handig en ik was het dan ook wel snel zat. Na wat nadenken besloten we het washok om te toveren naar een werkplek. Maar eerst moesten we plaats vinden voor alles wat in het washok lag natuurlijk. We hebben een inpandige garage, dus besloten we de wasmachine en droger daarnaartoe te verplaatsen. Richard maakte een schuifdeurkast van 5.5 meter en daar kwam alle gereedschap, voorraad en de droger en wasmachine achter te staan. Om het overzichtelijk en netjes te houden.

Ik hield daardoor een ruimte over van 1.50 x 3.00 meter met een piepklein raampje en heel weinig daglicht.


Als eerste werden de leidingen verplaatst en weggewerkt en kwamen er meer contactdozen ter hoogte van waar het bureau geplaatst zou worden. Het donkere en de weinige lichtinval loste ik op door een daglichtlamp aan te schaffen. Hiermee kun je met een afstandsbediening de sfeer helemaal aanpassen. Op zonnige dagen wat meer warmte, als je in de avonduren werkt wat meer sfeer.
Ik besloot lichte kleuren op de muur te doen en tegen de achterwand een mooi behang om de kleine ruimte een beetje sfeer te geven. Hierbij kwam ik als snel uit op de verf en behang van Lick. De blauwe muren verdwenen als sneeuw voor de zon met de geweldig dekkende verf uit schudblik en de handgeschilderde behang gaf direct een fijn en rustgevende sfeer.
Op de vloer kwam de mooie matte pvc van Hebeta. Niet van echte planken te onderscheiden met de speciale coating met reliëf en extra matte afwerking.

Ik plakte tegen de muur een kurkwand van Kurkwand 24. Zo kon ik als mijn ontwerpen en dingen die ik niet mag vergeten, kwijt op de muur.


Ik zocht op Marktplaats naar een mooi oud bureau wat precies tussen de muur paste en verfde een oud ladekastje tot een sfeervolle stalenkast. Inmiddels zijn er wat spullen van Richard bijgekomen aangezien ook voor hem thuiswerken een mogelijkheid is.


En de eetkamertafel? Die staat gewoon weer te pronken en mooi te wezen met accessoires. We hebben weer rust in de kamer.


Heb jij ook een werkplek nodig maar weet je niet waar te beginnen?

Neem contact op en we kunnen kijken voor een oplossing, maar ook de hele verandering kan gerealiseerd worden door mij!
Vleugje Eef 0633474247

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page