top of page
Zoeken
  • vleugjeeef

Vlakken, rondjes, lambriseringen en verf

Toen ik mijn eerste huis kocht was het de gewoonste zaak van de wereld om alle muren wit te verven. De verfmengmachine was waarschijnlijk al uitgevonden, maar alleen beschikbaar voor bedrijven. Alleen de standaard kleuren waren te krijgen in de bouwmarkt. Toen ik de witte muren te saai vond, maar ik alles opnieuw verven te veel werk vond, bedacht ik me dat ik niet de hele muur hoefde te verven. In een dolle bui nam ik de overgebleven witte muurverf, kleurstof, een waterpas en tape.

Ik ging aan de slag op een muur in de kamer . Plakte af en ging aan de gang met de vergrijsde lila kleur op de muur Een vlak van ongeveer 2 bij 1 meter. Ik vond het geweldig, mijn toenmalige partner schrok. Ook het bezoek moest eraan wennen. Vooral de oudere garde vond het apart, maar ik kreeg ook complimenten. En zo ging ik verder. Geen geld of plaats voor een hemelbed? Met een band over muur en plafond in de breedte van het bed in een donkerrode kleur gaf het in ieder geval het visuele idee dat ik een hemelbed had. En dat zonder plaats in te nemen en voor een fractie van een hemelbed qua prijs. Helaas kan ik er geen foto's meer van vinden.

Later kreeg ik vaker de vraag of ik het ook bij anderen wilde doen. En zo heb ik met mijn waterpas, potlood en tape heel wat vlakken gemaakt in de afgelopen 25 jaar. Een tijdje terug bedacht ik me dat rond ook wel wat was. Het was me het klusje wel, maar het lukte. Het is eigenlijk een hele makkelijke, snelle en goedkope oplossing om een verandering in huis aan te brengen.

Eigenlijk is alles mogelijk; een lambrisering, een vlak, vlak in vlak, een rond vlak. Makkelijk en goedkoop. Hieronder heb ik nog eens beschreven hoe je zo'n vlak snel en recht maakt.

- Teken met een waterpas het vlak uit en plak de schilder tape. Ik neem altijd sensitive van Tesa.

-Verf de rand met de kleur die al op de muur zit. In mijn geval is dat Stone van Vestingh Paint.

-Als deze droog is verf je het vlak. Ik gebruikte hier Soft black van Vestingh Paint.

- Verf het een 2de keer en verwijder de tape dan terwijl de 2de laag nog nat is.


Toch nog hulp nodig? Dan help ik je graag!574 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page